GRUPA PODRŠKE I PSIHOEDUKATIVNA GRUPA

Svi korisnici imaju kontinuirano mogućnost uključivanja u grupe podrške i psihoedukativnu grupu u kojima razmijenjuju svoja iskustva, povezuju se i ohrabruju te uče o različitim psihološkim temama poput strategija suočavanja sa stresom, nenasilnog rješavanja sukoba, primjerene komunikacije i slično.

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA POEZIJE 21. OŽUJKA 2023.

Korisnici su razvijali svoju kreativnost i maštovitost stvarajući tzv. „blackout poeziju“.

Obilježavanje Tjedna mozga 13. – 17.3.2023.
Psihologinja Doma je za korisnike održala predavanje o tome što sve korisnici mogu učiniti kako bi očuvali zdravlje svoga mozga te su na istu temu pogledali edukativne vidio projekcije.

„MENTALNI FITNESS“
– korisnici kontinuirano sudjeluju u društvenim igrama, rješavanju križaljki, osmosmjerki i drugih zanimljivih zadataka kojima vježbaju i održavaju svoje kognitivne funkcije.

OBILJEŽAVANJE DANA ŽENA 8. OŽUJKA 2023.

Korisnici imaju kontinuiranu mogućnost uključivanja u „KREATIVNU GRUPU“ u kojoj imaju prilike isprobati različite kreativne tehnike kao što slikanje, bojanje, kolaž tehnika, rezanje, ljepljenje i drugo te kroz druženje razvijaju svoju kreativnost i samopouzdanje te ukrašavaju prostor Doma.

Obilježavanja maškara 2023.

Obilježavanje Valentinova 14. veljače 2023.

ZAJEDNIČKE ŠETNJE

Korisnici svakodnevno sudjeluju u jutarnjoj tjelovježbi te redovito odlaze u zajedničke šetnje kako bi održavali svoje zdravlje.

Obilježavanje Tjedna psihologije 20. – 24. veljače 2023.

Psihologinja Doma je s korisnicima provela Anketu o zadovoljstvu organizacijom slobodnog vremena u Domu te je s korisnicima razgovarala o zdravim navikama nakon čega su korisnici na tu temu izradili i plakat kolaž tehnikom.

IZLETI S KORISNICIMA

Korisnicima nastojimo omogućiti odlaske na različite izlete kako bi kvalitetno proveli svoje slobodno vrijeme, upoznali nova mjesta i međusobno se družili.

Izlet u Rabac, veljača 2023.

Izlet u Zadar i branje maslina u Domu Zemunik (listopad, 2022.)

ZAJEDNIČKE AKTIVNOSTI I DRUŽENJE S KORISNICIMA

Korisnike se svakodnevno uključuje u praktične aktivnosti poput čišćenja i uređivanja prostorija i okoliša Doma, sezonsko branje maslina, uređenje dvorišta uz sadnju i održavanje cvijeća i začinskog bilja.
S korisnicima se provode i različite zabavne aktivnosti, poput plesa, karaoka, zajedničkih druženja uz kavu, proslave rođendana,…
Jednom mjesečno u Domu se održava Sv. Misa.

BOŽIĆNI I NOVOGODIŠNJI BLAGDANI 2022.

Prosinac 2022. godine je bio ispunjen brojnim aktivnostima u kojima su zajednički sudjelovali djelatnici i korisnici Doma sa svim dragim gostima.

 

Preuzmite dokument sa slikama u pdf formatu:

Aktivnosti provedene s korisnicima od listopada 2022 do ozujka 2023 (pdf)